JaBiHEU Logo

Projekti

KONFERENCIJA "HUB za digitalnu sigurnost"

O ovoj aktuelnoj temi danas su na konferenciji u Sarajevu govorili stručnjaci iz BiH i regije iz oblasti digitalne sigurnosti, analitike društvenih mreža i regulatori.

23. interaktivna diskusija Mladi za bolje medije

Odražana je 23. interaktivna diskusija Mladi za bolje medije na kojoj su učesnici imali priliku razgovarati sa Maidom Bahto Kestendžić ispred Vijeća za štampu i online medije u BiH i Dejanom Šajinovićem iz Nezavisnih novina.

22. interaktivna diskusija Mladi za bolje medije

Na 22. interaktivnoj diskusiji u sklopu projekta Mladi za bolje medije koji finanasira Evropska unija sa mladim učesnicima razgovarali su Dženana Burek ispred Vijeća za štampu u BiH, te Berislav Jurič urednik portala bljesak.info.

Panel "Mladi i pravosuđe - vraćanje povjerenja mladih u pravosudne institucije BiH"

Učešćem u projektu ''Mladi za vladavinu prava'' koji finansira Evropska unija, mladi iz Bosne i Hercegovine dobili su jedinstvenu priliku da, kroz praktično djelovanje i angažman, daju svoj doprinos promociji vladavine prava.

Mladi su rekli NE korupciji

Pored teoretskog dijela kojeg su slušali na Akademiji, mladi imaju priliku za praktičnu obuku u kojoj će istraživati razne slučajeve korupcije.

Antikorupcijskoj akademiji prisustvovalo oko 200 mladih ljudi iz 35 gradova BiH

Predstavnica udruženja "Ja bih u EU", Lara Sutović, bila je gost na N1 i predstavila projekat "YouTHink - Rekli smo NE korupciji", koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

ANTIKORUPCIJSKA AKADEMIJA „YouTHink – Rekli smo NE korupciji” okupila mlade iz 35 bh gradova

Antikorupcijska akademija koja je u Sarajevu okupila skoro 200 mladih (uživo i online) iz više od 35 bosanskohercegovačkih gradova, pokazala je da mladi žele reći ne korupciji. Pod ovim sloganom odvija se i projekat „YouTHink - Rekli smo NE korupciji“ kojeg implementira Udruženje “Ja bih u EU”, a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

21. interaktivna diskusija "Mladi za bolje medije"

U sklopu projekta Mladi za bolje medije koji finansira Evropska unija održana je 21. interaktivna diskusija na kojoj su učesnici imali priliku saznati šta su osnove medijske etike i shodno tome šta predstavlja Kodeks za štampane i online medije i koja je uloga Žalbene komisije Vijeća za štampu.