JaBiHEU Logo

HUB za digitalnu sigurnost – mladi bh. monitori prate i izvještavaju o nasilnom ekstremizmu na društvenim mrežama

Radionica HUB za digitalnu sigurnost

U današnjem digitalnom dobu, internet igra ključnu ulogu u životima mladih. No, dok nam internet omogućava nevjerojatan pristup informacijama i komunikaciji, suočavamo se s izazovima koji dolaze s njim, uključujući rizik od radikalizacije i širenja ekstremističkih ideologija. U okviru projekta Hub za digitalnu sigurnost- mladi bh. monitori prate i izvještavaju o nasilnom ekstremizmu na društvenim mrežama, održana je radionica u Tuzli gdje su mladi ljudi diskutovali o ovoj temi te podijelili svoja iskustva o sigurnosti na internetu i izazovima koje internet donosi.

Radionica HUB za digitalnu sigurnost

Područna škola Kaknja, bila je domaćin edukativne radionice na temu Sadržaji na društvenim medijima koji vode ka nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje. Učenici i mladi Kaknja razgovarali su o štetnim ponašanjima i narativima na internetu, a imali su priliku naučiti više o načinima kojima mogu odgovoriti na takve sadržaje na internetu.

KONFERENCIJA "HUB za digitalnu sigurnost"

O ovoj aktuelnoj temi danas su na konferenciji u Sarajevu govorili stručnjaci iz BiH i regije iz oblasti digitalne sigurnosti, analitike društvenih mreža i regulatori.