JaBiHEU Logo

Obuke i treninzi za mlade o EA integracijama

25. interaktivna diskusija "Istina i predrasude o imunizaciji"

Tema 25. interaktivne diskusije Mladi za bolje medije bila je “Istina i predrasude o imunizaciji, uloga medija”. Mladi iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Prnjavora, Bijeljine, Rogatice, Gradačca i Goražda su imali priliku razgovarati sa predstavnicima UNICEF-a u BiH i novinarkom BIRN-a, Azrom Husarić.

23. interaktivna diskusija Mladi za bolje medije

Odražana je 23. interaktivna diskusija Mladi za bolje medije na kojoj su učesnici imali priliku razgovarati sa Maidom Bahto Kestendžić ispred Vijeća za štampu i online medije u BiH i Dejanom Šajinovićem iz Nezavisnih novina.

22. interaktivna diskusija Mladi za bolje medije

Na 22. interaktivnoj diskusiji u sklopu projekta Mladi za bolje medije koji finanasira Evropska unija sa mladim učesnicima razgovarali su Dženana Burek ispred Vijeća za štampu u BiH, te Berislav Jurič urednik portala bljesak.info.

Panel "Mladi i pravosuđe - vraćanje povjerenja mladih u pravosudne institucije BiH"

Učešćem u projektu ''Mladi za vladavinu prava'' koji finansira Evropska unija, mladi iz Bosne i Hercegovine dobili su jedinstvenu priliku da, kroz praktično djelovanje i angažman, daju svoj doprinos promociji vladavine prava.

21. interaktivna diskusija "Mladi za bolje medije"

U sklopu projekta Mladi za bolje medije koji finansira Evropska unija održana je 21. interaktivna diskusija na kojoj su učesnici imali priliku saznati šta su osnove medijske etike i shodno tome šta predstavlja Kodeks za štampane i online medije i koja je uloga Žalbene komisije Vijeća za štampu.